Elisa kattis Viljandimaa kiire internetiteenusega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Sakala
Copy
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Mobiilifirma Elisa kinnitusel on tänasest kogu Viljandimaa kaetud 3,5G leviga, mis võimaldab kogu maakonnas kasutada kiiret internetiteenust.


Elisa juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul on tegemist suure sammuga, sest tänaseni pole paljudel maapiirkonnas elavatel inimestel võimalust internetiteenust taskukohase hinnaga. kasutada

«Kogu Viljandimaa katmine mobiilse interneti levialaga annab maakonna inimestele võimaluse kasutada koduinternetiga samaväärsetel kiirustel m-internetti,» ütles Sami Seppänen. Tema kinnitust mööda tõusid maakonnas interneti kasutamise kiirused kümnetes kordades. 3,5G võrk suudab pakkuda keskmisi allalaadimiskiirusi 2—7 Mbit/s.

Elisa võrkude valdkonna juhi Andrus Kaarelsoni sõnul jõuab Elisa kiire, mobiilne internet täna juba enam kui miljoni Eesti elanikuni ning riigi territooriumist on kaetud peaaegu pool.

Elisa rajas Viljandimaale 17 tugijaama. Viljandi linna, mis sai mobiilse interneti leviga kaetud juba septembri keskpaigas, rajas Elisa kokku 11 tugijaama. Novembri keskel lisandub maakonda veel kolm 3,5G tugijaama: Auksis, Mähmal ja Leies.

Kokku investeeris Elisa Viljandimaa leviala rajamisse 14 miljonit krooni.
 

Märksõnad

Tagasi üles