Vana vallamaja saab kätte odavamalt kui uue auto

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keset Saarepeedit seisev Rootsi punaseks võõbatud hoone ehitati Teisele maailmasõjale eelnenud iseseisvusperioodil vallamajaks ja see toimis riigikordade vahetumisest hoolimata haldushoonena 2008. aastani. Nüüd on hoone uue peremehe ootel.
Keset Saarepeedit seisev Rootsi punaseks võõbatud hoone ehitati Teisele maailmasõjale eelnenud iseseisvusperioodil vallamajaks ja see toimis riigikordade vahetumisest hoolimata haldushoonena 2008. aastani. Nüüd on hoone uue peremehe ootel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi vallal on kindel plaan kunagisest Saarepeedi vallamajast lahti saada. Seetõttu müüakse maja veebikeskkonnas osta.ee viimase, augusti lõppu jäänud oksjoni alghinnast neljandiku võrra odavamalt.

Kui tahta osta keskmisest parema varustusega keskklassi autot, tuleb välja käia vähemalt 20 000 eurot. Kui on soov soetada aga kunagine Saarepeedi vallamaja, mille krundi pindala on 7411 ruutmeetrit, piisab 19 700 eurost.

Vana vallamaja saaks oksjonil hinda üles kruvimata ja konkurentide pakkumisi ära ootamata osta 25 000 euroga. Eilseks polnud keegi teinud ainsatki pakkumist, et sellele alghinnaga käpp peale panna. Augusti lõpul oli sama maja müügis 30 000-eurose alghinnaga. 

Viljandi vallavanem Ene Saar ütles, et kui vald haldamiseks vara ei vaja, müüb ta selle maha, ja lisas, et hinda arvatavasti enam ei langetata, sest selle maja väärtus ja võimalused, mis seal lähedal on, ei lubaks seda teha. 

«Et talv on tulekul, arvasime, et laseme hinna alla. Kui peaks seda veel alla laskma, siis väga suure südamevaluga ja see poleks enam valla vara õiglane kasutus,» selgitas Ene Saar. Ta avaldas lootust, et enam pole hinna langetamiseks põhjustki, sest tegelikult jagus kuulutuse vaatajaid ja telefoni teel huvitundjaid tema sõnul juba kõrgema hinnagagi. 

Saarepeedi kunagist vallamaja vald ei vaja, küll aga vajab ta endist Viiratsi vallamaja, mis on eksikombel müügis. Arco Vara on seda pikka aega pakkunud kinnisvaraportaalis kv.ee, kuid Ene Saare sõnul pole Viljandi vallal olnud isegi mõttes seda maha müüa. 

Veel eilegi 229 000 euro eest müügis olnud vallamaja kuulutus on jäänud lihtsalt maha võtmata, sest kinnisvarafirmal on sõlmitud selleks leping Viiratsi vallaga, mida enam ei eksisteeri. 

Ene Saar rääkis, et Viiratsi vallamajaga on neil hoopis teised plaanid: veel tänavu alustatakse projekteerimist, et ehitada selle keldrikorrusele arhiiv. Ülejäänud majja on plaanis rajada sotsiaal- ja munitsipaalkorterid, millest on Saare sõnul alati puudus.

Seitse sotsiaalkorterit soovib vald ehitada ka Saarepeedi rahvamajja, mis oli endisele vallavalitsusele koduks 2008. aastast. Ene Saar ütles, et Viljandi vald on selleks ja raamatukogu laiendamiseks esitanud kolmandat korda taotluse hasartmängumaksu nõukogule ja vastust oodatakse sealt aasta lõpuks.

Lähema aja plaanide hulka kuulub endise Pärsti vallamaja osaline rekonstrueerimine, milleks vald ootab 9. oktoobrini pakkumisi. Sinna tuleb juurde kümme statsionaarse hoolduse pansionikohta ja laste turvatuba. «Praegu viiakse Viljandimaa lapsed Tartusse, kui neil on turvalisusega probleeme. Sellega pakume laste turvateenust kogu maakonnale,» lisas Saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles