Repliik:Võõra tänu üllatas meeldivalt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helgi Kaldma
Helgi Kaldma Foto: Elmo Riig / Sakala

Hea tuttav rääkis, mis temaga üleeile õhtul pimedal ajal juhtus.


Too naine tegi oma tavalist liikumisringi haiglasse ja sealt edasi viival teel, kui tema kõrval peatus valge väikebuss. Juht tänas teda, et ta on end hästi nähtavaks teinud, ning kahetses, et kõik niiviisi oma tervise eest ei hoolitse.

«Olin meeldivalt üllatunud — saati et mööda sõitnud auto pööras tagasi ja peatus minu kõrval, et mind tänada,» sõnas mu tuttav. Tal olid olnud peale rippuva helkuri randmel helkurpael ja käes taskulamp — ikka selleks, et olla autojuhtidele nähtav ja ka ise teed näha. Autojuhina on temagi pidanud kiruma äkitselt tulede vihku sattunud jalakäijate musti kogusid.

Neid, kes on pimedal teel kõndides surma saanud, pole sugugi vähe. Enamasti on nad olnud tumedates rõivastes ja helkurita. Seevastu vähe leidub neid, kes tänavad teisi hea käitumise eest. Kõnealusele naisele valmistas võõra tähelepanu igatahes rõõmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles