Solidaarne eelarve, kõigi huvides

Andres Anvelt
, riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Priit Simson / Postimees

RIIGIEELARVE PARLAMENTI jõudmine on alati oluline sündmus. Nii ka tänavu. Valitsuses raskete vaidluste ja keeruliste kompromisside tulemusena sündinud 2016. aasta eelarve on nüüd riigikogu menetleda: sügisel seisavad ees arutelud selle üle, kuidas riigi rahakotti kõige tõhusamalt meie riigi ja tema inimeste hüvanguks kasutada.

Sotsiaaldemokraatidel on põhjust tunda heameelt selle üle, et tuleva aasta eelarve kannab tuntavat sotsiaaldemokraatlikku pitserit, parandades väga paljude Eesti inimeste elujärge.

ALUSTAGEM LASTEST ja lastega peredest. Jaanuaris kerkib pere esimese ja teise lapse toetus 50 euroni. Siinkohal tasub meenutada, et veel aasta tagasi maksis riik 19,18 euro suurust lapsetoetust. Kolme kuu pärast asetleidev enam kui kümneprotsendiline toetuse kasv juhatab sisse edasise lastetoetuste tõusu, mille üks tähiseid on 2017. aasta suvel rakenduv 200 euro suurune lasterikka pere toetus kolme ja enama lapsega peredele. Universaalne lastetoetus kasvab samas järk-järgult 60 euroni. Kõik see pakub peredele kindlustunnet ja tulevikuusku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles