Seminaril pooldati tervet maakonda hõlmava omavalitsuse mõtet

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rühmatöödes lõi välja arvamuste erisus. Kui paluti panna lühidalt kirja, millises omavalitsuses tahaksid seminaril osalejad 2020. aastal elada, vastas üks laudkond tõdemusega, et selleks võiks olla tervet maakonda hõlmav haldusüksus, teine leidis aga, et see võiks olla üldjoontes samasugune nagu praegugi.
Rühmatöödes lõi välja arvamuste erisus. Kui paluti panna lühidalt kirja, millises omavalitsuses tahaksid seminaril osalejad 2020. aastal elada, vastas üks laudkond tõdemusega, et selleks võiks olla tervet maakonda hõlmav haldusüksus, teine leidis aga, et see võiks olla üldjoontes samasugune nagu praegugi. Foto: Karl-Eduard Salumäe / Sakala

2018. aastaks võiks Viljandimaal olla neli ja kogu Eestis 67 omavalitsust. Nii leidsid eile ametite majja haldusreformi maakondlikule seminarile kogunenud omavalitsustegelased ja ametnikud.

Välja toodud arvud tähistavad koosviibimise lõpetuseks paberilehele kirjutatud vastuste statistilist keskmist. Need ei ütle seda, et kaheosalise küsimuse esimese poole – mitu omavalitsust võiks alles jääda maakonda – enim pakutud vastus oli hoopis üks. Samuti ei selgita need, kuidas kümme inimest mõnekümnest niisugusele seisukohale jõudsid.

Arvamusi on erinevaid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles