Viljandi tulefirma näitas end Vilniuse mainekal võistlusel

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedulaste otsuse kohaselt platseerus Arnika ilutulestikukeskus hiljuti Vilniuse lauluväljakul peetud võistlusel oma tulevärgiga teisele kohale hiinlaste ja austerlaste vahele.
Leedulaste otsuse kohaselt platseerus Arnika ilutulestikukeskus hiljuti Vilniuse lauluväljakul peetud võistlusel oma tulevärgiga teisele kohale hiinlaste ja austerlaste vahele. Foto: Valdo Ots

Viljandi Arnika ilutulestikukeskuse viieliikmeline meeskond näitas eelmisel nädalavahetusel oma oskusi Leedu pealinna lauluväljakul mainekal võistlusel «Vilniaus Fejerija».

See mõõduvõtt on igasügisene üritus, kuhu korraldajad kutsuvad omal valikul kolm meeskonda, kelle kõrges tasemes nad on mõnes maailma paigas varem veendunud. Osalejatele antakse ülesandeks katta kolm muusikapala võimalikult efektse ja täpselt taevasse lastava tulevärgiga. Võitja selgitatakse välja žürii otsuse ja rahvahääletuse tulemuse põhjal.

Arnika juhataja Eduard Tani märkis, et nende konkurendid olid Hiina ja Austria meeskond – mõlemad oma ala professionaalid. Viimati nimetatu olevat muu hulgas korraldanud ilutuld sedavõrd kõrge tasemega sündmusel nagu vormel 1 võidusõidul. Hiinlased jällegi olid ilutulestikusüsteeme tootvast tehasest, mistõttu oli nende käsutuses konkurentide omast peaaegu kaks korda suurem arsenal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles