101 traktorit tegid ajalugu

Jaanus Marrandi
, põllumajandusettevõtja ja riigikogu liige, Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Marrandi
Jaanus Marrandi Foto: Dmitri Kotjuh

SELLE KUU KESKEL Tallinnas Toompeal asetleidnud põllumeeste meeleavaldus algas tuntud filmi «Viimne reliikvia» lauluga, milles öeldakse, et iga mees on oma saatuse sepp. Kui nüüd sellele tagasi mõelda, tuleb nentida, et see on väga tõepärane laul.

Minul oli tollel parlamendi sügisistungjärgu esimese istungi päeval paras dilemma: kas tulla kodust põllumehena ja traktoriga või riigikogu liikmena ja autoga? See oli skisofreeniline olukord, kus põllumehena oleksin pidanud tulema justkui iseenda vastu.

Veel suvistel pikkadel koalitsioonilepingu «lahtitegemise ja kinnipanemise» aruteludel ei olnud minul küll suurt usku, et põllumajanduskriisi ajal tekib mingigi riiklik tahe täiendavate üleminekutoetuste maksmiseks või rahaeraldamiseks Maaelu Edendamise Sihtasutusele (MES), et päästa pankrotiohus ettevõtteid. Praegu on üks väheseid kordi, kui võin oma eksimuse üle heameelt tunda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles