Kommentaar. Õllefestival ja pagulaste mõju

, eestlane Saksamaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Vaarik
Kristiina Vaarik Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Saksamaal Münchenis kestval maailma suurimal õlle- ja rahvapeol Oktoberfest on esimese nädalaga käinud tavalisest kümme protsenti vähem õllesõpru. See võib olla põhjustatud Müncheni kui põgenikelinna mainest.

Oktoberfest meelitab tavaliselt kõikjalt maailmast kohale umbes kuus miljonit külalist ning hotellid nii Münchenis kui selle lähemas ümbruses on lootusetult välja müüdud. Seltskonnaajakirjad trükivad üksteise võidu fotosid Oktoberfestil osalevatest kuulsustest ja kohalike naiste rahvusliku kleidi dirndl’i kõige paljastavamatest dekolteedest.

182. korda asetleidev õllepidu algas 19. septembril ja kestab 4. oktoobrini. Esimese nädalaga meelitas see kohale kolm miljonit inimest, mis on küll suur arv, aga samas 300 000 võrra väiksem kui möödunud aastal. Kahe aasta eest arvestati esimese nädala külalisi veel 3,5 miljoni kanti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles