Viljandi uisuväljak ootab külma ilma

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämeister Sulev Viies (vasakul) ja sihtasutuse Viljandi Jäähall juhatuse liige Aivar Talvet takseerisid eile jääd ootavat väljakut.
Jäämeister Sulev Viies (vasakul) ja sihtasutuse Viljandi Jäähall juhatuse liige Aivar Talvet takseerisid eile jääd ootavat väljakut. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hooaja avakoosoleku pidanud sihtasutus Viljandi Jäähall plaanib väljaku uisutajatele avada novembri lõpul, kui vaid ilm seda lubab.


Viljandi Jäähalli juhatuse liige, aktsiaseltsi Toom Tekstiil finantsjuht Aivar Talvet ütles, et väiksemaid ettevalmistusi uue uisuhooaja tarvis on juba tehtud.

«Jätkame tööd ja kui ilm võimaldab, tahame jääväljaku külastajaile avada novembri lõpul,» lausus ta. «Eelmisel hooajal läks kirja 8000 külastuskorda ehk pisut rohkem kui üle-eelmisel hooajal.»

Mullu alustas jääväljak tegevust 21. novembril ja kuigi hiljem tõusis õhutemperatuur kaheksa-üheksa plusskraadini, õnnestus seda läbi raskuste avatuna hoida.

Jäämeister Sulev Viies ütles, et jääd on võimalik hakata tegema, kui õhutemperatuur ei kerki kuuest soojakraadist kõrgemale, ei saja ega puhu tugevat tuult.

Meistri kogemuste järgi oleks ideaalne rahulik talvepäev kümne külmakraadiga: siis pole jäämasinaid tarvis, väljaku energiakulu püsib minimaalne ning ka uisusõpradel on hea oma harrastust nautida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles