Keskkonnaameti regiooni juhib endine kantsler ja maavanem

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates 1. novembrist juhib keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni endine keskkonnaministeeriumi kantsler ja Lääne maavanem Sulev Vare.

Erinevalt regiooni eelmisest juhist Kaido Kansist, kelle töökoht oli Viljandis, on Vare kabinet Pärnus.

Keskkonnaameti peadirektori Andres Onemari sõnul langes valik Sulev Vare kasuks sellepärast, et tal on suur töökogemus juhina ja ta tunneb hästi keskkonna tegevusvaldkonda kogu ulatuses.

Regioonijuhatajana peab Vare oluliseks tasakaalu säilitamist inimtegevuse ja keskkonna vahel.

«Keskkonnaprobleeme on mõistlikum ennetada kui pärast lahendada. Seetõttu pean väga vajalikuks koostööd teiste regioonis tegutsevate asutuste ja organisatsioonidega,» ütles Vare.

Sulev Vare lõpetas 1985. aastal Tallinna Tehnikaülikooli tööstuse planeerimise erialal. Ta on töötanud Haapsalu aselinnapea, keskkonnaministeeriumi kantsleri ja Lääne maavanemana. Tema viimane töökoht oli Rotermann Grupi juhatuse esimees.

Pärnu-Viljandi regiooni eelmine juhataja Kaido Kansi lahkus ametist augusti lõpul, sest keskkonnainspektsioon oli alustanud tema suhtes väärteomenetlust. Väidetavalt pidas Kansi ebaseaduslikult koprajahti ja sõitis keelatud kohas mootorpaadiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles