Repliik: Varjutatud töötaja

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tea Raidsalu
Tea Raidsalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Endale sobiva eriala ja ameti valimine on üks olulisemaid otsuseid, mida ei saa kindlasti teha uisapäisa. Kuigi tänapäeval on võimalused infot hankida laialdased, võib otsija ikkagi kimpu jääda.

Töövarjupäev, mis traditsiooniliselt peetakse novembri kolmandal neljapäeval, annab noorele võimaluse heita pilk täiskasvanud inimese «päristööle». Eks see tavapärasest erinev päev paku mõtlemisainet nii jälgijale kui jälgitavale.

Kuigi ette on nähtud, et vari lihtsalt jälgib ja teeb järeldusi, oleks töötajal mõistlik oma tegevust siiski kommenteerida. Nii kummaline kui see ka ei tundu, on kohati päris keeruline selgitada oma harjumuspäraseid tegevusi kellelegi teisele.

Kogesin seda paar aastat tagasi, kui üks gümnaasiumi noormees käis jälgimas, mismoodi lehte tehakse. Selgus, et tema oli ajakirjanikutööd sootuks teistmoodi ette kujutanud.

Ta ei olnud küll sugugi pettunud, kuid tunnistas, et kogetu hõlbustas otsuse langetamist kõvasti. Minul jälle oli põnev kuulda, missugune paistab meie amet kõrvalseisjatele.

Märksõnad

Tagasi üles