Ugala toob lavale südantliigutava loo

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leila Säälik ja Kadri Lepp pakuvad laval nauditava dueti.
Leila Säälik ja Kadri Lepp pakuvad laval nauditava dueti. Foto: Jaanus Laagriküll

Täna esietendub Ugala väikses saalis Ameerika näitekirjaniku Tom Ziegleri «Grace ja Glorie», mida on kogu maailmas saatnud publikumenu.

Lavastaja Indrek Sammuli sõnul on tegemist elulise looga, mis peaks ka Eesti inimesi puudutama.

«Ziegleri näidendist jääb kõlama, et tähtis pole see, kui kaua keegi meist elab, vaid see, kuidas me elame,» ütles Sammul. «Nii nagu selles lavastuses, on ka elus sageli tunne, et meie ees suletakse kõik uksed ja aknad. Sellistel rasketel hetkedel ei pruugi me arugi saada, kui avaneb uus võimalus. Seda võib pakkuda siinsamas kõrval inimene, kes ulatab käe.»

Kahe naise elu hargneb lahti vanas mägimajas Virginia osariigis Blue Ridge’i mäeahelikus.

90-aastasele Grace Stilesile, keda arstid enam aidata ei suuda, saadetakse hospiitsist hooldajaks Harvardi ülikooli haridusega linnaproua Gloria Whitmore.

Omal kombel on naised teineteisele väljapääsuks väljapääsmatuna näivast ummikust.

Indrek Sammuli meelest on suurepärane, et tänu «Grace’ile ja Glorie’le» on taas Ugala laval Leila Säälik, kes on sealt paar aastat eemal olnud. Tema mängib Grace’i. Gloria osas on Kadri Lepp.

Lavastuse kunstnik on Jaanus Laagriküll ja muusikaline kujundaja Peeter Konovalov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles