Suur kala teeb maailmameistriks

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täpselt nagu võistlusel jäeti ka treeningpäevadel kahe võistkonna paadi vahele korralikult ruumi.
Täpselt nagu võistlusel jäeti ka treeningpäevadel kahe võistkonna paadi vahele korralikult ruumi. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Täna ja homme püüab rahvusvaheline seltskond Viljandi järvel kala. Kätte on jõudnud harrastuskalastajate maailmameistrivõistlused.

Eile ja üleeile tehti järvel veel trenni. Maailmameistrivõistluste peakorraldaja Martin Meier on selgitanud, et iga veekogu on erinev ning hea tulemuse saavutamiseks tuleb seda enne tundma õppida ja püügitehnikaid katsetada. Röövkalu, mida jahitakse, on tema sõnul Viljandi järves küllalt, aga et ka prügikala on väga palju, on ahvenaid, havisid ja kohasid üsna keeruline kätte saada.

Viljandis on kohal 16 riigi võistlejad ning iga riik saab välja panna kaks kaheliikmelist võistkonda. Iga võistkond on omaette paadis ning püütakse spinninguga. Võitja väljaselgitamiseks liidetakse kõigi püütud mõõdukalade pikkus ning korrutatakse koefitsiendiga. Kõik kalad, kes välja püütakse, lastakse kohe pärast mõõtmist vette tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles