Maanoored murravad müüte

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
www.kodukant.ee
www.kodukant.ee Foto: Internet

Täna koguneb 35 maanoort Kopra tallu, et kahe päeva jooksul maaeluga seotud müüte murda.


Mittetulundusühingu Eesti Külaliikumine Kodukant tänavu kolmandat korda teoks saavatel noortepäevadel keskendutakse seekord maaeluga seotud müütidele ja nende murdmisele eesmärgiga muuta maaelu kuvandit positiivsemaks.

Eesti külaliikumise Kodukant noortevaldkonna juhi Kaija Kõivu sõnul kerkis maaelu positiivse kuvandi loomise vajadus esile mullu aset leidnud Eesti külade maapäeval. Toona arutles seitsmekümneliikmeline töörühm maanoorte arengusuundade üle ning jõudis arusaamisele, et tuleb toetada positiivse kuvandi loomist maaelust kui elustiilist ning kujundada seeläbi noortes maaeluga seotud väärtushinnanguid.

«Maalt saadav haridus on kehv», «Maal ei ole midagi teha ja seal on mõttetu olla», «Noori ei saa usaldada» ning «Maal elavad ainult maakad» on vaid mõned näited maaelu negatiivset kuvandit iseloomustavatest arvamustest tänases Eesti ühiskonnas. Kas Eesti maanoored usuvad nendesse ja millised on nende head mõtted ning kuidas neid arvamusi ümber lükata või muuta, kajastuvad iga osaleja tegevusplaanis, mis valmib ürituse lõpuks.

«Viriseda ja müütidesse pimesi uskuda on lihtne, tegelikkust nende kõrval märgata nõuab aga avatud olekut ja julgust probleemidega tegelda,» ütles Kaija Kõiv.

Eesti külaliikumine Kodukant on üle-eestiline külaliikumise võrgustik, mis kaasab oma tegevustesse külaseltse, külavanemaid ja külanoori, et edendada elu maal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles