Täna asuvad järvel treenima 16 riigi võistkonnad

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et eile võistlejaid veel Viljandi järvele ei lubatud, näitas linnaga tutvuv Iiri meeskond oma varustust Centrumi taga parklas, kus leidus ka väike veesilm.
Et eile võistlejaid veel Viljandi järvele ei lubatud, näitas linnaga tutvuv Iiri meeskond oma varustust Centrumi taga parklas, kus leidus ka väike veesilm. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi on napilt jõudnud taastuda möödunud nädalavahetuse ürituste tulvast, kui juba on uued külalised platsis: eile võis linnas näha rohelistes dressipluusides Iirimaa kalastajaid, kes on tulnud siia, et võistelda spinningupüügi maailmameistri tiitli nimel.

Iirimaa on vaid üks 16 riigist, kelle kaks kaheliikmelist meeskonda nädalavahetusel Viljandi järvel kala püüdma asuvad. Meeskond saabus Eestisse teisipäeval lennukiga, kaasas 165 kilogrammi kalastusvarustust. Olles esimest korda Eestis ja Viljandis, tutvusid iirlased kõigepealt linnaga ja see pälvis neilt vaid kiidusõnu.

Iirimaa meeskond on Colin Rutherfordi sõnul osalenud maailmameistrivõistlustel viiel korral ning saanud mullu Prantsusmaal ühe tiimiga kolmanda koha ja suurima kala trofee. Mehed tõdesid, et võtavad kalastamist täie tõsidusega ja tahavad ka siin kõrgele kohale jõuda. Salaja olid nad käinud kohalikus poes maad uurimas ja varustust täiendamas, olgugi et põhivarustus pärineb neil oma suursponsorilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles