Purjus juhi karistus kõigub tingimisi vangistusest töökohustuseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joobnuna autorooli istunuid jõuab Viljandi kohtumajja üha rohkem.
Joobnuna autorooli istunuid jõuab Viljandi kohtumajja üha rohkem. Foto: Elmo Riig / Sakala

Joobnuna autot juhtinute kriminaalasjad moodustavad maakohtu kohtunike tööst ühe suurema osa. Ainuüksi 11. oktoobril tuli ühel Viljandi kohtunikul kinnitada viis karistust purjus peaga rooli istunud meestele.

Kõik karistused määrati kokkuleppemenetlusega ning joobnuna rooli istunutele määrati nii tingimisi vangistusi, rahatrahve kui ühiskondlikult kasuliku töö tegemise kohustust.

Egon Oknov (34) tabati purjus peaga autoroolis 6. augustil veidi enne kella üht öösel Kõo vallast Võhma lähedalt. Mehelt oli juba varem juhiluba sarnase teo eest 18 kuuks ära võetud.

Nüüd määrati talle karistuseks poolteise aasta pikkune vanglakaristus kolme aasta pikkuse katseajaga. Riigile peab ta maksma sundraha 6525 krooni ja juhiloa saab ta tagasi 2012 aasta oktoobri keskel.

Ardi Sepp (39) sõitis joobnuna 7. augustil ning ta peeti kinni kell 22.14 Suure-Jaani vallas Jaska ja Aimla vahelise tee teisel kilomeetri. Temale määrati karistuseks trahv 8225 krooni, lisaks peab ta riigile maksma sundraha 6525 krooni.
Juhiloata jäi Sepp neljaks kuuks.

Rait Tomingas (19) tabati joobnuna autoroolis 7. mai öösel kell 4.22. Politseile jäi ta vahele Viljandis Kõrgemäe ja Posti tänava ristmikul. Noormehele määrati karistuseks kaks kuud vangistust 18 kuu pikkuse katseajaga. Juhiloast on ta ilma samuti neli kuud ning riigile peab ta sundraha maksma 3262 krooni ja 50 senti.

Lauri Kekišev (19) juhtis joobnuna autot 27. mail. Politsei tabas ta kell 1.48 Viljandis Vaksali tänaval. Karistuseks määras kohus talle 10 000 krooni trahvi. Lisaks tuleb mehel riigile maksta 6525 krooni ja juhiloata tuleb läbi ajada neli kuud.

Rünno Kase (57) tabati sõiduauto VAZ 21053 roolist 3. juunil kell 19.45 Viljandi ja Karksi-Nuia vahelisel teel. Tema leppis prokuröriga kokku, et teeb karistuseks 120 tundi üldkasulikku tööd. Juhiloata on ta kolm kuud ja riigile peab sundraha maksma 1200 krooni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles