Viljandi ettevõte vahendab sõite

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eestis sõidab viiekohalises autos keskmiselt 1,3 inimest. Seega on ideaalis võimalik olukorda peaaegu neli korda parandada,» märgib noor ettevõtja Arti Kütt, kes juhib Viljandi idufirmat, mis viib mobiilirakenduse kaudu kokku autojuhid, sõitasoovijad ja pakisaatjad.
«Eestis sõidab viiekohalises autos keskmiselt 1,3 inimest. Seega on ideaalis võimalik olukorda peaaegu neli korda parandada,» märgib noor ettevõtja Arti Kütt, kes juhib Viljandi idufirmat, mis viib mobiilirakenduse kaudu kokku autojuhid, sõitasoovijad ja pakisaatjad. Foto: Kristjan Kivistik

Viljandist pärit noor ärimees Arti Kütt juhib iduettevõtet, mille sarnastel ta näeb väga suurt tulevikku, kuid millega riik on esialgu hädas, sest kehtivad seadused ei suuda ajaga kaasas käia.

Wisemile on sotsiaalne transpordivõrgustik, mis viib mobiilirakenduse kaudu kokku autojuhid, sõitasoovijad ja pakisaatjad. Autojuhid sisestavad tasuta äpi abiga võrgustikku plaanitava sõidu lähte- ja sihtkoha, väljumisaja, vabade kohtade arvu ning ühe sõitja või paki edasitoimetamise hinna, ning need, kes endale või pakile küüti vajavad, saavad end auto peale registreerida.

Seega saab paremini ressursse kasutada: mitmekesi ühes autos sõita on odavam ning bussi või rongiga võrreldes on võimalik kokku hoida ka aega ja jalavaeva, sest auto saab startida täpselt siis, kui vaja, ning sõita täpselt sinna, kuhu vaja. Arti Küti jutu järgi pole tähtsusetu ka asjaolu, et vabu istekohti täites säästetakse loodust ja vähendatakse liikluskoormust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles