Vanalinna laguneva hoone müük algas otsast

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna südames seisev neljakorruseline hoone on viimase kümne aasta jooksul ainult lagunenud, sest omanik pole suutnud sellega midagi ette võtta. Tänavu lasi linnavalitsus maja kõik aknad plaatidega kinni lüüa ja uksed kindlalt sulgeda.
Vanalinna südames seisev neljakorruseline hoone on viimase kümne aasta jooksul ainult lagunenud, sest omanik pole suutnud sellega midagi ette võtta. Tänavu lasi linnavalitsus maja kõik aknad plaatidega kinni lüüa ja uksed kindlalt sulgeda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kahe aasta jooksul 15 korda tulutult oksjonile pandud uhkele, kuid väga lagunenud neljakorruselisele hoonele Viljandi vanalinnas otsitakse jälle ostjat. Paraku luhtus ka äsja lõppenud 16. enampakkumine.

Juba täna kuulutab pankrotihaldur välja uue oksjoni ja nüüd saab Laidoneri plats 8 hoone alghinnaks 225 000 eurot.

Erinevalt varasematest kordadest pole see enam Virgo-Jürgen Runstükile kuuluva kinnistu sundmüük, vaid tema pankrotivara oksjon. Võimalikule ostjale on kõige suurem muudatus see, et ükski majale seatud hüpoteek kaasa ei tule. Paraku ei teinud see pankrotihaldur Oliver Ennoki tööd esimesel oksjonil lihtsamaks, sest 250 000 euro suuruse alghinnaga enampakkumisele huvilisi ei tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles