Sotsiaaldemokraadid teatasid esimesena oma esinumbri

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esinumbrina kandideerib kevadistel valimistel Viljandi- ja Järvamaalt riigikokku partei vastne esimees Sven Mikser. Ühtlasi on SDE ka esimene erakond, kes teatas oma esinumbri siinses ringkonnas.

Mikser ütles BNS-ile, et kinnitas juba enne SDE esimeheks saamist, et kavatseb siin kandideerida. «Tõsi, tegemist ei ole kõige suurema valimisringkonnaga, ent leian, et mul ei ole põhjust ega oleks ka valijate suhtes ilus igaks uueks valimiseks uude ringkonda kolida,» lausus ta.

Mikser kandideeris Viljandi- ja Järvamaalt parlamenti ka neli aastat tagasi. Siis sai ta 4280 häält.

Keskerakonna esinumber võib 6. märtsi valimistel Viljandimaal olla partei aseesimees Enn Eesmaa. "Lõplikult pole nimekiri veel kinnitatud, kuid ega neid otsuseid üleöö langetata,» sõnas ta nädal tagasi “Järva Teatajale”.

Varem Tallinnas kandideerinud Eesmaa lisas, et tema vanaema elas Kõo vallas ja seal on ta veetnud lapsena paljud suved.

Reformierakonna esinumber oli 2007. aasta valimistel Viljandi- ja Järvamaal partei toonane aseesimees Meelis Atonen, kes nüüd on poliitikast taandunud. Tõenäoliselt võib Atoneni asemel esinumbriks tõusta erakonna Viljandimaa piirkonna esimees ning Riigikogu fraktsiooni juht Peep Aru. Neli aastat tagasi oli siis Viljandi linnapea ametit pidanud Aru piirkonna teine number.

Isamaa ja Res Publica Liitu juhtis neli aastat Viljandi- ja Järvamaal põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Suure tõenäosusega veab ta erakonda siinses ringkonnas ka saabuvatel valimistel.

Rahvaliidu nelja aasta tagused juhid on suures osas parteist lahkunud ning uute kandidaatide kohta praegu infot pole. Erakonna Eestimaa Roheliste ridades on samuti toimunud suuri muutuseid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles