Numbrilasteaiast on saanud mängupesa

, Mängupesa õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on Mängupesas kümme rühmatäit lapsi.
Praegu on Mängupesas kümme rühmatäit lapsi. Foto: Erakogu

Teisipäeval 65. aastapäeva tähistav lasteaed Mängupesa ootab külla endisi kasvandikke, olenemata sellest, kui vanad nad parasjagu on.

Iga inimese elus on tähtis roll tavadel — olgu need siis kodu-, pere-, lasteaia- või koolitraditsioonid. Sünnipäeva tähistamine on oluline komme ning mida suurem number, seda kõlavam on sõnum.

Mängupesa lasteaial täitub eeloleval nädalal 65 aastat.

Asutuse ajalugu algab 1945. aastast, mil loodi Viljandi 1. lasteaed. See asus Väike-Turu tänava majas, kus praegu tegutseb Bonifatiuse gild. Tore, et vahepeal tühjalt seisnud hoone on saanud uue elu ning kannab edaspidigi loovat ja kasvatuslikku vaimu, mis oli selles majas juba lasteaia päevil.

Esimene juhataja oli Ilse Mägi. Tema tööd jätkasid Virve Pungaste, Salme Vares, Silvia Allik ja Eha Naarits.

1985. aastal valmis lasteaiale Männimäel palju suurem hoone, millele anti ühtlasi uhkem nimi, 1. lastepäevakodu.

Eha Naarits, kes juhtis lasteaeda nii enne kui pärast ümberasumist, võib uue maja ehitamise, kolimise ja avamise ajast rääkida uskumatuna tunduvaid jutte. Seegi käib Mängupesa ja seal töötanud inimeste juurde.

Muutus ka sisu

Nimemuudatusi tuli üle elada veelgi. Asutuse numbriline nimetus asendati peagi Mängumaaga.

1993. aastal lisandus nimemuutusele sisumuutus. Lasteaiast sai Männimäe lasteaed-algkool, mis töötas kuue lasteaiarühma ning kaheksa algkooliklassiga 2005. aasta kevadeni.

Siis oli olukord taas muutunud ning lasteaiarühmade puudus oli kasvanud suuremaks kui vajadus väikese algkooli järele. Saime jälle lasteaiaks.

2005. aasta kevadel lõppes kogu seda muutuste virvarri kindlakäeliselt juhtinud Eha Naaritsa tööaeg. Ta läks pensionile ning juhatajakohustused võttis üle Sirje Kõuhkna, kes juhib praegugi nüüd juba Mängupesana tuntud lasteaeda.

Mäng on tähtis

Just mängupesana tahamegi oma maja nüüd lastele pakkuda. Tuleb tõdeda, et meie, praeguste õpetajate lasteaiaaega jäi palju rohkem mängu, kui saame pakkuda oma hoolealustele. Sellegipoolest on mäng meil au sees ja püüame anda suurema osa õpetusi selle kaudu.

Praegu on Mängupesas kümme rühmatäit lapsi, kellel aitab mängida, õppida, avastada, süüa ja puhata 48 inimesest koosnev personal.

Teisipäeval, 2. novembril, kui peame lasteaia 65. ja Männimäe maja 25. aastapäeva, ootame kingituseks külla endisi kasvandikke, olgu nad nii vanad kui tahes.

Tulge, vaadake ja meenutage! Rääkige oma mälestustest! Võite ka kirjutada ja joonistada — saate seda teha kohapealgi. Ootame teid kella 16.30—18.

JUUBELID
Mängupesa tähistab lasteaia 65. ja Männimäe maja 25. aastapäeva.
• Selleks on 2. novembril Riia maantee 30 asuvasse majja oodatud kõik, kes on käinud aegade jooksul Viljandi 1. lasteaias, 1. lastepäevakodus, Mängumaas, Männimäe lasteaias-algkoolis ja Mängupesas.
• Külalisi võetakse vastu kella 16.30—18.
Allikas: lasteaed Mängupesa

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles