Koolikontserdid tutvustavad õpilastele pärimust

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogenud muusik Cätlin Jaago saab lastega alati hea kontakti.
Kogenud muusik Cätlin Jaago saab lastega alati hea kontakti. Foto: Elmo Riig

Eesti pärimusmuusika keskuses tegutseva August Pulsti õpistu korraldatav koolikontsertide sari rikastab taas kooliprogrammi pärimusmuusikaga.

Käesoleval õppeaastal on kavas neli programmi: «Sinasõprus pärimusmuusika ja -pillidega», «Piirideta pärimus», «Rahvakalendri tähtpäevad» ning «Eestirootsi saarte ja alade pärimusmuusika».

Koolikontserte juhivad Cätlin Jaago, Tarmo Noormaa, Lauri Õunapuu, Kulno Malva, Karoliina Kreintaal ja teised.

«Koolikontserte tellitakse umbes sama palju kui möödunud aastal,» rääkis kontsertide toimetaja Mare Lilienthal. «Tänavu aga torkab silma see, et sageli tullakse meile aita ekskursioonile ning võetakse ühtlasi ette koolikontserdi programm.»

Lilienthal lisas, et kõik pakutu toetab koolide õppekava. Kontsert tutvustab vahetute elamuste kaudu eesti pärimusmuusikat. Üheskoos püütakse leida vastus küsimusele, miks on kasulik tunda oma esivanemate kultuuripärandit.

Kõige rohkem soovitakse endiselt pärimuspillide tutvustamist. Möödunud kevadel jällegi oli väga menukas Ruslan Trochynsky «Piirideta pärimus», kus võeti ette eesti ja ukraina pärimusmuusika erinevused ja sarnasused.

Mare Lilienthal lisas, et tänavu on sarja kaasatud palju tudengeid ning mitu kooli ongi soovinud just noori kontserti andma.

«Kava on üles ehitatud nii, et õpilased saaksid kas regilaulus või laulumängus kaasa lüüa,» rääkis toimetaja. «Vahva on see, et selle vastu on suur huvi ning seda tellitakse ka varasemaga võrreldes märgatavalt rohkem.»

Üks koolikontsert kestab 45 minutit, seega sama kaua kui tavaline koolitund. Huvilistel tasub ühendust võtta Eesti pärimusmuusika keskusega. Koolikontsertide korraldamist toetab haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles