Kaks noormeest sai plahvatuses viga

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva õhtul viskas noormees Vana-Võidus pliidi alla välgumihkli täitmiseks mõeldud gaasiballooni. Sellest tekkinud plahvatus vigastas nii teda ennast kui teist noorukit.

Et algul polnud täpselt teada, mis mõni minut enne kella 22 plahvatas ja kui raske juhtumiga on tegemist, kiirustas Vana-Võitu kõikvõimalike operatiivteenistuste sõidukeid. Kohale tulid isegi demineerijad ja kaitsepolitseinikud.

Kõige enam läks vaja siiski kiirabi, sest nii ballooni tulle viskaja kui tema kaaslane said õnnetuses viga. Viljandi haiglas tuvastati plahvatuse põhjustaja parema käe teisel ja neljandal sõrmel haavad ja veritsus, mistõttu tuli kannatanu kätt natuke õmmelda ning siduda. Teisel noormehel oli vasak käsivars põrutada ja marrastada saanud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Liina Pissarevi sõnul tegi politsei juhtunu asjaolud kindlaks, kuid edasi seda ei uurita, sest tegemist oli hooletuse ja õnnetusjuhtumiga.

«Peamiselt sai vigastada plahvatuse põhjustaja ise ja natuke ka tema kõrval seisnud inimene,» lausus Pissarev.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja teada jäi pliit pealtnäha terveks.

«Mitte mingil juhul ei tohi visata pliidi alla gaasiballoone või vanu aerosoolipudeleid, mis võiksid plahvatada,» hoiatas Raja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles