Viljandimaalased jäid tabeli keskele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu valla jalgpallimeeskond korjas lõppenud hooaja meistrivõistluste teises liigas 26 kohtumisest 13 võitu. Hooajal lõid tarvastulased vastastele 54 väravat ning oma väravast pidid palli välja tooma 55 korral.
Tarvastu valla jalgpallimeeskond korjas lõppenud hooaja meistrivõistluste teises liigas 26 kohtumisest 13 võitu. Hooajal lõid tarvastulased vastastele 54 väravat ning oma väravast pidid palli välja tooma 55 korral. Foto: Elita Piirak

Eesti jalgpalli meistrivõistlustel lõppenud teise liiga turniiril platseerusid Viljandimaa võistkonnad turniiritabeli keskele, säilitades tulevaks aastaks õiguse jätkata samas seltskonnas.

Eesti jalgpalli meistrivõistluste teise liiga Lõuna ja Lääne grupis kaasa löönud FC Tarvastu lõpetas hooaja 14 meeskonna konkurentsis kuuendana ning Viljandi Tuleviku teine kaks kohta tagapool.

FC Tarvastu juhendaja Antti Rosenberg võttis liigahooaja kokku sõnaga «korralik». «Mängisime vastavalt oma oskustele ja võimetele, aga mitmel põhjusel kippus hooaja lõpp ära vajuma,» kõneles ta.

Tarvastu treeneri jutu järgi muutus võistkonna mängupilt veidi nigelamaks sügise saabudes, mil hakkas probleeme tekkima mängijate kokkusaamise ja ühistreeningutega. «See on väikese koha ja harrastajate võistkonna puhul tavaline: kes läks kaugemale kooli, kes tööle,» arutles Rosenberg. «Viimaseks mänguks oli meid kohal siiski tublisti: 19.»

Esimest hooaega teises liigas kaasa teinud Tuleviku teist meeskonda juhendava Aivar Lillevere kinnitust mööda täitsid jalgpallurid kevadel endile seatud eesmärgi. «Jäime liigasse püsima — läbi häda küll, aga jäime,» lausus Lillevere.

Viimase vooruni väljapudenemishirmus vaevelnud võistkond kasutas sügisringis agaralt duubelkoosseisu, neljanda liiga Lõuna grupi võitnud JK Liverpool Pubi kogenud mängumehi. «Mängijate põud kummitas meid läbi hooaja ning süvenes sügisel vigastuste tõttu veelgi,» ütles Lillevere.

Liigamängu viimase vooruni oli Tuleviku teise saatus lahtine. Pühapäeval sai Viljandi meeskond siiski koduväljakul Rummu Dünamo vastu ülekaaluka võidu, mis tagas turniiritabelis kaheksanda koha ning välistas teise liigasse jäämise nimel peetavad üleminekumängud ja otse kolmandasse liigasse langemise.

«Arvestades meie noorepoolset koosseisu, võib hooajaga kokkuvõttes rahule jääda. Ning mis peamine: mängijad said väärtuslikke kogemusi,» kõneles Lillevere. Järgmisest hooajast on tema kinnitust mööda veel vara kõnelda, kuid kõige loogilisemaks peab ta praegu jätkata teises liigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles