Kukeseenekilo läks hinda

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malle Sähka oli neljapäeva hommikul Viljandi turul ainuke, kes seeni müüs. Kukeseenekilo eest küsis ta 12 ja puravike eest neli eurot.
Malle Sähka oli neljapäeva hommikul Viljandi turul ainuke, kes seeni müüs. Kukeseenekilo eest küsis ta 12 ja puravike eest neli eurot. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kes otsib, see muidugi midagi leiab. Aga isegi pärast vihma pole tänavu tulnud seeni nii, nagu vanarahva sõnul peaks neid pärast vihma tulema.

Entusiast teab, et aasta esimene pool pakkus külluslikult kevadseeni, kuid neid paljud inimesed ei korja ega söö. Tavaliselt kõige saagikam põhihooaeg suve lõpul ja sügise algul näib närb. Seenemaailmas võib olukord aga kiiresti muutuda.

Kuudeküla elanik Erma Anton kutsus Sakala üleeile vaatama talutee ääres nelja kase all olevaid ilmekaid seeneringe. Just tolleks päevaks oli kübarakandjaid hulgi siginud. Lisaks riisikatele leidus tavalisele seenesõbrale tundmatuid isendeid, samuti pisut puravikke ja mõni pilvik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles