Roosa maja hiilgeaeg: kümneid biitbände ja saalikaupa andunud fänne

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks paljudest hullutajatest, ansambel Rock. Pildil (ülevalt alla) Üllo Kaur, Ago Kurvits, Toomas Palusaar ja Hillar Rohtla.
Üks paljudest hullutajatest, ansambel Rock. Pildil (ülevalt alla) Üllo Kaur, Ago Kurvits, Toomas Palusaar ja Hillar Rohtla. Foto: Erakogu

Nelja kümnendiga on elukorraldus kultuurimajades kõvasti muutunud. Kui nüüdseks kauaaegne Ugala helimeister Üllo Kaur 1971. aastal Viljandi kultuurimajas muusikametoodikuna tööle hakkas, tekkis rahvast hullutavaid kitarripunte nagu seeni pärast vihma ja täismajaga tantsuõhtuid jagus mitmele nädalapäevale.

Ametipostile astudes teadis teenekas helivõlur maja töökorraldusest ja sisust suhteliselt vähe. Ta oli vaid mõnel korral kuulanud Erik Ohtla paljuliikmelise estraadiorkestri esinemisi, ent too oma hiilgeajal väga soositud ja võimekas kollektiiv oli siis juba kunagist põnevust minetamas.

«Viljandi kerge muusika kooslustest olid mul teada veel tugev estraadiansambel Viljandi, mida vedas Tõnu Kallaste, ja heatasemeline vahelduva koosseisuga restoranibänd. Kitarribändidest tundus huvitavaim ja loomingulisim koolipoiste Korallid, juhiks Ülo Krigul,» meenutab Kaur.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles