Ait lisab videvikuajale hubasust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Sepp ja Kristiina Ehin
Silver Sepp ja Kristiina Ehin Foto: Erakogu

Homme teeb Eesti pärimusmuusika keskus algust kaminaõhtute sarjaga. Pärimusmuusika aida väikeses saalis rulluvad elava kaminatule paistel lahti kütkestavad lood ja laulud nii sõnas kui muusikas.

Esimese kaminaõhtu külalised on laulja Silver Sepp ja luuletaja Kristiina Ehin, kes loevad, jutustavad ja laulavad teineteisele ning kõigile neile, kes sel hingedeaja alguse õhtul kaminatule ümber kogunevad. Juttu tuleb vetelkõndimisest, revolutsioonist, kinnijäämisest, vabadusest, tasakaalust, elumustritest ja juurtest, mis toidavad, aga mille vastu võib ka varba ära lüüa.

«Oleme püüdnud oma hooaja programmi koondada võimalikult eriilmelisi sündmusi,» rääkis aida avalike suhete juht Rannar Raba. «Kaminaõhtud on mõeldud ennekõike neile, kes otsivad midagi hubast ja intiimset, millega kõledale videvikuajale vastu seista. Lisaks püüame pärimusmuusika aida võimalusi maksimaalselt ära kasutada. Kui väikese saali kaminasse tuli süüdata, tekib justkui iseenesest õhustik, mis hüüab vaiksete laulude, luuletuste ja mõttevahetuste järele.»

Aidal on kavas kaminaõhtuid korraldada iga kuu kevadeni välja. Teine kaminaõhtu tuleb  26. novembril ning siis on publiku ees folklorist Marju Kõivupuu koos poegade Kaarli ja Martiniga. Detsembris jääb kaminaõhtu vahele, sest siis on nii suured kui väikesed teretulnud sinnasamasse kaminasaali Piret Pääri muinasjuttude ja Cätlin Jaago musitseerimise saatel jõule ootama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles