Kaubamaja hoovis lüüakse plats puhtaks

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaskasutuskeskuse pesapaigaks olnud kaarhalli kallale ei minda enne oktoobrit.
Taaskasutuskeskuse pesapaigaks olnud kaarhalli kallale ei minda enne oktoobrit. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tuleval esmaspäeval hakatakse Viljandi kaubamaja tagusel krundil lammutama remonditöökojana kasutusel olnud laohoonet ja mõne nädala pärast kaob sealtsamast kaarhall, kus viimati tegutses taaskasutuskeskus.

Ehkki need hooned on Kaalu tänava pool, kannab kinnistu aadressi Tallinna tänav 3 ja kuulub Viljandi Tarbijate Ühistule. Selle haldusjuhi Margus Toomla kinnitusel võetakse esimesena ette töökoda. Seda pikka aega rentinud ettevõtja Tõnu Kaasik on kolinud juba uuele pinnale Viljandi bussipargi hoovi aadressiga Uku tänav 1a. Lisaks seni pakutud teenustele on Kaasik enda hallata võtnud ka sealse automaatpesula.

Kaarhallis kuus aastat tegutsenud taaskasutuskeskus sulges oma uksed aga lõplikult. Augusti lõpul jagati alles jäänud kraam inimestele tasuta ära ning uut kohta omanikud otsida ei soovinud. Keskuse eestvedaja Tõnu Kivisilla sõnul on taaskasutuse ärimudeli elushoidmiseks kolm eeldust, mis senisel kohal olid täidetud. «Esmalt asukoht, teiseks palju vaba parkimispinda ja ruumi suurus ning kolmandaks võimalus toime tulla rendi tasumisega.» Kivisild lisas, et kui tuleks kolida linnasüdamest eemale ning võib-olla kallimale ja väiksemale pinnale, on tegevust jätkata ilmselgelt võimatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles