Endisest koolimajast saab teistmoodi haridustempel

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunikuust saati on Väluste koolimaja hoovis lehvinud värvilised palvelipud, sest sinna rajatakse Tiibeti traditsioonilise meditsiini kooli. Kolmapäeval askeldas seal hulk inimesi. Pildil (paremalt) Eesti Tiibeti Traditsioonilise Meditsiini Akadeemia peakoordinaator Viive Käärma, Hele Einmann, Hedi Vuks, Ena Kõrv, Merle Nurm, Kiur Korp (süles), Leene Korp, Irma Lelle (süles) ja Jaanus Lelle.
Juunikuust saati on Väluste koolimaja hoovis lehvinud värvilised palvelipud, sest sinna rajatakse Tiibeti traditsioonilise meditsiini kooli. Kolmapäeval askeldas seal hulk inimesi. Pildil (paremalt) Eesti Tiibeti Traditsioonilise Meditsiini Akadeemia peakoordinaator Viive Käärma, Hele Einmann, Hedi Vuks, Ena Kõrv, Merle Nurm, Kiur Korp (süles), Leene Korp, Irma Lelle (süles) ja Jaanus Lelle. Foto: Elmo Riig / Sakala (montaaž)

Kui Väluste koolimaja eelmise aasta lõpul inimestest päris tühjaks jäi, oli põhjust peljata, et ajalooline hoone ei leia pikemat aega kasutust. Nüüd võib tõdeda, et maailmal olid sellega teised plaanid.

Kolmapäeva pärastlõunal toimetas seal kümmekond inimest. Peaaegu igas ruumis käis kibe ehitus. Ühtehoidev seltskond oli rõõmsameelne.

Päevast, mil maja praegused asukad endises koolimajas askeldama hakkasid, on selle hoovis kahe puu vahele tõmmatud nööril lehvinud värvilised lipukesed. Teadjamale annavad need mõningast aimu sellest, mis seal sünnib. Need on palvelipud – budismi rituaalide osa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles