Noored täidavad vaba aja omal käel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored trikitõukeratturid klubist Mikromulk parandasid vaheaja esimestel päevadel noortekeskuse ekstreemhalli ja leidsid, et vaba aja saab ka ise hästi sisustada.
Noored trikitõukeratturid klubist Mikromulk parandasid vaheaja esimestel päevadel noortekeskuse ekstreemhalli ja leidsid, et vaba aja saab ka ise hästi sisustada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui kevaditi on Viljandis koolivaheajal ikka korraldatud noortenädalat, siis sügisel sisustavad siinsed noored oma aja ise. Näiteks rularampi parandades.


Täna võtavad Viljandi noortekeskuse ekstreemspordihallis mõõtu trikitõukeratturid, kuid selleks, et seal võistelda saaks, tuli kaldteed korda teha.

Reedel, kui veerandi viimane koolipäev oli lõppenud, jooksid Viljandi tõukeratturite ühenduse Mikromulk poisid halli, et rambid üle vaadata. Eile õhtul tegutses mõni poiss rampide juures veel tööriistadega, samal ajal kui teised ratastega juba parandatud kaldteede vastupidavust proovisid.

«Me alustasime remonti pühapäeva õhtul kella viiest ja lõpetasime esmaspäeva hommikul kell pool seitse,» rääkis Kris Süld, kes on võistluse «Mikromulk Jam» peakorraldaja ja Viljandi trikitõukeratturite eestvedaja.

Vaheaeg on veel ees

Tänast mõõduvõttu ootab Kris Süld väga, sest see on koolipoiste raske töö vili. Temale algab ka koolivaheaeg alles pärast seda üritust. Siis kavatseb ta Tallinna sõita, sõpradega kinno minna ja veel üht-teist ette võtta.

Samasse klubisse kuuluv Matthias Agur, kes veetis vaheaja alguse koos sõbraga eks­treemhallis remonti tehes, kavatseb pärast võistlust samuti puhkama hakata.

Üritusterohket noortenädalat ekstreemsportlased eriti taga ei igatse. «Tore oleks, kui need noortenädalad ka sügiseti toimuks, aga midagi ei juhtu, kui neid ei ole. Siis tuleb lihtsalt ise midagi teha,» lausus Süld.

Asi on ikka rahas

Viljandi noortekeskuse juhataja Mart Saare sõnul jääb ajaveetmise organiseerimine põhiliselt rahapuuduse taha. «Põhiline raha läheb talvel ja kevadel ära ning sügisel tehakse sellega, mis alles on,» rääkis ta.

Ka abilinnapea Helle Aunap kinnitas, et linnal pole noorte tarvis sügisel suuri plaane.

Päris tegevuseta ei pea aga istuma ka need koolilapsed, kes ekstreemspordist ei hooli. Neile pakuvad ettevõtmisi Viljandi linnaraamatukogu ja Bonifatiuse gild.

«Meil saab nahakojas, vitraažikojas ja ehtekojas meisterdada,» rääkis gildi eestvedaja Monika Pill. Selliseid töötubasid on gild korraldanud varemgi, kuid erinevalt varasemast ajast küsitakse nüüd meisterdamise eest väikest tasu.

«Tahaks loota, et see ei peleta lapsi eemale ja nad on ikka nõus meisterdama tulema,» sõnas Pill.

Lisaks näidatakse gildis laupäevani iga päev mõnd lastefilmi. Gildi pere loodab vaheajal tegevust pakkuda paarisajale lapsele.

MIKROMULK

Viljandi tõukerattakultuuri edendaja.

• Klubi asutasid aasta tagasi kohalikud trikitõukeratturid.

• Mikromulgil on kaheksa liiget, kes on kõik 15-aastased.

• Trikitõukeratturite võistlust «Mikromulk Jam» korraldatakse täna neljandat korda.

Allikas: www.mikromulk.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles