Otsima hakati üht, leiti hoopis teist ja teise alt veel kolmandatki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettumusest sai hoopis rõõmus ja õpetlik üllatus, kui Pilistvere kirikust leiti üsna haruldased puidumaalingud. Noolega on tähistatud kuningas Taavet, kes kannab õlgadel kuninglikku hermeliini.
Pettumusest sai hoopis rõõmus ja õpetlik üllatus, kui Pilistvere kirikust leiti üsna haruldased puidumaalingud. Noolega on tähistatud kuningas Taavet, kes kannab õlgadel kuninglikku hermeliini. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pilistvere kirikus leiti värvikorra alt ajaloolised kirjed, mille all olid omakorda peidus veel hinnalisemad maalingud. Situatsioon meenutab idanaabrite matrjoškat: ühe nuku seest tuleb välja teine, teise seest kolmas...

Eesti kunstiakadeemia muinsuskaitse ja konserveerimise osakond on juba kümmekond aastat pühakodade programmi osana kogunud maakonna kirikute kohta käivat ajaloolist ja muinsuskaitselist infot ning koondanud seda avalikku andmebaasi «Eesti kirikud». Tänavu keskenduti Viljandimaale ja võlvitippudesse ulatuvad tellingud seati üles Pilistvere kirikus. Ametis oli ekspertide rühm, kuhu kuulusid keskaja spetsialist Anneli Randla, kunstiakadeemia kunstikultuuri teaduskonna dekaan, maalikonserveerimise stuudio juhataja, maalikonservaator ja kunstiajaloolane Merike Kallas ning kunstiakadeemia kunstimälestiste konserveerimise õppesuuna juht dotsent Hilkka Hiiop (pildil).

Veel üks kiht

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles