Endine abilinnapea: ajutist ametit ei pea kartma

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Puudulikud poliitilised kogemused said 2011. aastal saatuslikuks abilinnapeana töötanud Helle Aunapile, kes oli 2006. aastal apoliitilise spetsialistina kutsutud Viljandi hariduselu juhtima.

Et praegusel abilinnapea kandidaadil Janika Kivistikul on erialaste teadmiste kõrval poliitiline pagas, peab Aunap teda sellele kohale väga hästi sobivaks kandidaadiks.

Tagantjärele tunnistas Aunap, et kui haridustöö kogemust tal jätkus ning kultuurielu korraldamine pakkus suurt huvi, siis poliitikuoskusi tal nappis ning poliitikut temast ei saanudki. Viis aastat hiljem otsustas koduerakond Aunapi välja vahetada ning tema asemele asus Ardo Agasild. «Mingil hetkel öeldi mulle, et nüüd peab hakkama muid võimalusi otsima,» meenutas Aunap. «Eks ma tundsin ise ka, et olin muutunud ebakindlaks ja polnud enam see, mida oleks vaja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles