Taaskasutatud pakendite rong ulatuks Tallinnast Raplani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu juubelit tähistav Eesti Pakendiringlus on kümne tegutsemisaastaga suunanud uuesti kasutusse ligi 342 000 tonni pakendeid. Sellise koguse pakendijäätmetega saaks täita rongi, mis ulatub Tallinnast Raplani. 

«Pidime väga kiiresti välja arendama ulatusliku kogumisvõrgu,» meenutas Eesti Pakendiringluse juhatuse esimees Aivo Kangus kümne aasta tagust aega. «Esimese tööaasta lõpuks olime jõudnud tuhande kogumiskohani, nüüd on meil üle Eesti juba 1384 sorteeritud jäätmete kogumiskohta.»

Inimeste sortimisharjumused on aegamisi küll paranenud, ent Kanguse sõnul on pikk tee veel ees. «Kui vaadata numbreid, siis 2005. aastal leidis tee taaskasutusse umbes veerand kõigist pakendijäätmetest, nüüd jõuab neid sinna juba üle 60 protsendi. Samas ei jõua osa pakendeid kunagi tagasi ringlusesse ja maetakse kas prügimäele või suunatakse energia tootmisesse. See on väärt tooraine arutu, keskkonda koormav raiskamine,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles