Vastutuskindlustus kaitseb ootamatute õnnetuste eest

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eraisik peab üüri pealt tulumaksu maksma, kuid remondiks kulutatud raha ta kuludesse kanda ei saa.
Eraisik peab üüri pealt tulumaksu maksma, kuid remondiks kulutatud raha ta kuludesse kanda ei saa. Foto: Ove Maidla / Postimees

Vastutuskindlustus suurendab kodukindlustusmakset, kuid võib osutuda päästvaks lahenduseks, kui kodus juhtub õnnetus, mille tagajärg ulatub naabriteni, kas või veeavarii.

Järgmine juhtum kortermajas pole ebatavaline. Ühel päeval ei tulnud korteri ühestki kraanist vett. Kodunt lahkudes unustas korterielanik kontrollida, kas kraanid on kinni. Paraku olid need avatud ja mõne aja pärast hakkas vesi voolama. See valgus ka allkorruse korterisse ja tekitas seal suure kahju.

Õnneks oli ülemise korteri omanikul sõlmitud koos kodukindlustusega vastutuskindlustus. Kui alumise naabri korteri remondi kulud küündisid 5000 euroni, siis ülemine pidi sellest tasuma vaid omavastutuse osa ehk 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles