Uus kaitse­minister suurelt muutma ei hakka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sven Mikseri asemel kaitseministriks saav sotsiaaldemokraat Hannes Hanso ei kavanda uues ametis muudatusi suurtes julgeolekupoliitilistes küsimustes.

«Suurtes julgeolekupoliitilistes küsimustes valitseb meil konsensus. See näitab meie poliitilist küpsust,» lausus Hanso. «Minu poliitika olulistes küsimustes, nagu liitlassuhted ja riigikaitse rahastamine, ei hakka kindlasti erinema eelkäijate omast. Samas ei tahaks ma kiirustada sõnumite edastamisega. Sel nädalal täidan ma oma seniseid ülesandeid riigikogu väliskomisjoni esimehena.»

Hannes Hanso kohtus eile hommikul nii Sven Mikseri kui kaitseministeeriumi kantsleri Mikk Marraniga. «Mikser asub kokkuleppe kohaselt juhtima parlamendi väliskomisjoni. See on valdkond, milles ta on äärmiselt kompetentne. Ilmselt vahetame temaga 14. septembril kohad,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles