Vallavanem Saksamaa pagulaskeskuses nähtust: see oli kohutav

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alam-Saksimaal Hespes asuv endine sõjaväeosa on mõeldud 700 inimese majutamiseks. Tegelikult ootab seal praegu asüülitaotluse vastust 3200 põgenikku. Iga päev seisab registreerimispunktis järjekorras sadu uusi tulijaid.
Alam-Saksimaal Hespes asuv endine sõjaväeosa on mõeldud 700 inimese majutamiseks. Tegelikult ootab seal praegu asüülitaotluse vastust 3200 põgenikku. Iga päev seisab registreerimispunktis järjekorras sadu uusi tulijaid. Foto: Raivo Laidma

Viljandi vald tähistab tänavu kümne aasta möödumist partnerlussidemete sõlmimisest Saksamaa Bippeni vallaga. Sel puhul sõpradel külas olles käis delegatsioon muu hulgas ka ühes Alam-Saksimaa põgenikelaagris.

Vallavanem Ene Saare sõnul oli nähtu šokeeriv ning sundis senisest veelgi pingsamalt arutlema selle üle, kuidas Eestis saaks pagulasi aidata nii, et see meil endil konti ei murraks.

Ene Saar, mis mulje teile Hespe pagulaskeskusest jäi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles