Kas ikka on pisiasi?

, Eesti Veeühingu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Järvet
Arvo Järvet Foto: Elmo Riig / Sakala

(Kirjutis on ajendatud 26. augusti Sakalas ilmunud artiklist «Pisiasjade kallal nääklemine varjutab Tarvastu ordulinnuse hiilgust».)

EELMISEL NÄDALAL ilmunud artiklis Tarvastu jõe Linnaveski ja Ordulinnuse paisu teemal on probleemi käsitletud pisiasjana. Küsimus on aga põhimõtteline: kas riik ja vallavalitsus on huvitatud ordulinnuse piirkonna terviklikust korrastamisest ja muinsuskaitseväärtuste säilitamisest või lasevad neil väärtustel laguneda? Riigi keskkonnaasutused on korduvalt ignoneerinud muinsuskaitse nimekirjas olevate vesiveskite, sealhulgas Tarvastu Linnaveski taaskasutamise plaani.

Kalakärestiku rajamine Tarvastu jõe põhjapoolsele harule on kavandatud teadmisega, et lõunapoolsest harust ei peaks edaspidi vett üldse läbi minema. Kui eelmise aasta suvel teatas keskkonnaamet, et kalakärestiku eelprojektis ja keskkonnamõju eelhinnangus on palju puudusi ja ebaselgust, siis septembri lõpul saadetud kirjas seisab lakooniliselt, et kõik on korras. Märkimisväärseid muudatusi eelprojektis aga ei tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles