Igasügisene aktus möödus veidi tavatult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi pärimusmuusika aidas peetud kultuuriakadeemia avaaktusel avaldati lootust, et kool areneb edasi ning lõunamaine temperament ja põhjamaine rahu käivad käsikäes. Uus direktor Iñaki Sandoval Campillo tervitas uusi õpilasi.
Viljandi pärimusmuusika aidas peetud kultuuriakadeemia avaaktusel avaldati lootust, et kool areneb edasi ning lõunamaine temperament ja põhjamaine rahu käivad käsikäes. Uus direktor Iñaki Sandoval Campillo tervitas uusi õpilasi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppeaasta avaaktus ei möödunud seekord päris traditsiooniliselt. Tudengite rõõmsaks üllatuseks kutsus Tartu ülikooli õppeprorektor Mart Noorma neid üles kõvasti õppima, kuid ka kõvasti pidutsema.

Kultuuriakadeemia vastne direktor ja hinnatud pianist Iñaki Sandoval Campillo ei pidanud avakõnet küll eesti keeles, nagu loodeti, kuid see-eest tervitas ingliskeelse kõne järel kõiki hoopis universaalses muusikakeeles, kui istus klaveri taha ja esitas maitseka kompositsiooni.

«See on ka minul esimene koolipäev ja ma olen täpselt niisama erutatud nagu teie,» rääkis direktor. «Minu jaoks on siin kõik küll uus, kuid ma tunnetan väga hästi seda energiat, mis siin valitseb. Viljandi on eriline paik, selles pole mingit kahtlust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles