Ostuga tuli kaasa kasutusjuhend, millest oli võimatu aru saada

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise kasutusjuhendiga Sevylori kummipaatide ja basseinide paranduskomplekt oli eelmise nädala neljapäeval müügil Viljandi Bauhofi poes. Päev hiljem võeti see müügist ära.
Sellise kasutusjuhendiga Sevylori kummipaatide ja basseinide paranduskomplekt oli eelmise nädala neljapäeval müügil Viljandi Bauhofi poes. Päev hiljem võeti see müügist ära. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui must valgel seisab, et te peate kummipaadi augu lappimiseks eelnevalt pinna hoolikalt puhastama umbes purunemise ning seejärel hinnavahe väike kiht liimi nii plaastri ja artikkel tuleb parandada, siis kas te saaksite aru, mida teil teha soovitatakse?

Just sellise õpetuse leiab Sevylori kummipaatide ja basseinide paranduskomplekti kasutusjuhendist. Selle Bauhofis müügil olnud kuueeurose suhteliselt lihtsa komplekti kasutamisega saavad paljud hakkama, ilma et peaks näpuga juhendis järge ajama. Kui aga keegi tahab enne parandama asumist kindluse mõttes veenduda, et kõik saab õigesti tehtud, peab tal see võimalus olema. Tarbijakaitseseaduse järgi on inimesel isegi kohustus eelnevalt juhendiga tutvuda. Kui ta pole seda teinud ja on toote rikkunud, ei saa teda keegi aidata.

Aktsiaseltsi Bauhof Group turundusjuht Evelin Pae leidis, et kasutusjuhendis olevad laused on humoorikad, kuid juhtumis kui sellises pole midagi naljakat. «Pakendil oleva info korrektsuse eest vastutab seaduse järgi toote maaletooja, kliendi ees lasub vastutus aga edasimüüjal. Seetõttu saatsime eelmisel reedel välja korralduse Sevylori paranduskomplekt müügilt kõrvaldada,» edastas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles