Endine viina­ärimees nõustus maksma peaaegu miljoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endine viinavabrikant Aivis Ohtla sai enne tsiviilasja kohtusse jõudmist hagejaga kokkuleppele, et maksab võla katteks ligemale miljon eurot.

7. augustil tehti Tartu maakohtu Viljandi kohtumajas määrus, mille kohaselt sõlmisid Haapsalu ettevõtja Veljo Madiberg ja Aivis Ohtla tsiviilhagi kohtueelses menetluses kompromissi ega pea kohtuuksi kulutama. Esialgu esitas Madiberg Ohtla vastu 1 214 321,32 euro suuruse võlanõude, millest 607 160,66 eurot moodutas põhivõlg ning ülejäänu intressid ja viivised. Kompromissi kohaselt tasub Aivis Ohtla võla katteks aga 980 000 eurot. Selleks on tal aega 2019. aasta lõpuni.

Aivis Ohtla juhtis Viljandimaal enam kui 15 aastat viinavabrikut Liiwi Heliis. Ohtla asutatud ettevõte lõpetas pärast pankrotistumist tegevuse 2011. aastal. Aasta varem oli vabriku lähedalt tabatud kaubik, milles oli sadu pudeleid maksumärgita viina. Seejärel avastati Liiwi Heliisis tehtud läbiotsimisel sealt samasugust vägijooki. Ettevõte kaotas salaviina avastamise järel õiguse toota alkoholi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles