Soomaale planeeritakse puuladvahotelli

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari aasta pärast võib Reimani puhkekeskuse juures kõrguda puuladvahotell.
Paari aasta pärast võib Reimani puhkekeskuse juures kõrguda puuladvahotell. Foto: Merily Šmidt / Sakala

Soomaal Vanaveski külas asuv Reimani puhkekeskus plaanib ehitada puuladvahotelli koos matkarajaga, mis on samuti õhus. 

Reimani puhkekeskuse meeskond alustas projekti «Puulatvades piki Kõpu jõge» juba eelmisel aastal. 

Piki jõekallast on plaanis rajada matkarada, kuid see ei asu traditsiooniliselt maa peal, vaid 20 meetri kõrgusel õhus. Puuladvahotellis saab imetleda vaateid Kõpu jõele ja Vanaveski külale. Plaanis on rajada kuus või seitse neljakohalist kämpingu stiilis majakest. Samuti ehitatakse seiklusrada ja vaatetornid.

Kui hästi läheb, võib ehitustöö alata järgmise aasta kevadel ja kahe aasta pärast saab ainulaadset majutust nautida. 

«Kahjuks takerdus ehitus ja sellega seonduv raha taha,» ütles Reimani puhkekeskuse perenaine Helina Riimann. 

«Detailplaneering on juba kinnitatud,» lisas Reimani puhkekeskuse osanik Gert Kiilaspä. Tema sõnul algasid eelmisel nädalal projekteerijaga läbirääkimised ja käidi ka asupaika kaemas. 

Rahasüst loodetakse saada põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti toetusfondidest. «Täpne eelarve on veel koostamisel, kuid kondikava on olemas,» kommenteeris Kiilaspä praegust seisu.

Viljandi turismiinfokeskuse infokonsultandi Angela Aru arvates on see igati teretulnud ettevõtmine. «Selline nišiturismi teema on väga hea ja võib huvi äratada,» leidis Aru. 

«Et see aga toimima hakkaks, peab mõtlema ka turundusele,» lisas ta ja selgitas, et kuna Soomaale ühistransport ei käi, on matkajatel, kes ei soovi või ei saa autot kasutada, sinna pääseda sama hästi kui võimatu.

Aivar Ruukel
Aivar Ruukel Foto: Elmo Riig / Sakala

ARVAMUS

Aivar Ruukel, 
loodusturismi ettevõtja

Umbes viisteist aastat tagasi vedasin üht projekti, kus oli võimalik kahel inimesel ööbida onnikeses puu otsas. Toona oli see rohkem katsetamiseks. Reimani puhkekeskuse idee kõlab uuenduslikuna. Muidugi on see rohkem eri laadi majutuselamus kui turismiliik, mis on Skandinaavias ja Prantsusmaal juba laialt levinud. Usun, et see rikastab Soomaa piirkonda ja annab võimaluse pakkuda inimestele midagi uut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles