Euro laastab lotomiljonäride ridu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui euro uuel aastal krooni käibelt tõrjub, variseb kokku senine lotomiljonäride tabel.

Pärast rubla kadumist ja Eesti enda raha kasutuselevõttu 1992. aasta 20. juunil on miljon või rohkem krooni ühe lotopiletiga võidetud 104 korda. Seni suurim võit on mullu 25. märtsil Bingo lotoga saadud 9 395 861 krooni. Ühe mänguväljaga pilet osteti Tartust Sõbra tänava Selverist.

Tegelikult võinuks Eestis olla üks lotomiljonär rohkemgi, sest 2008. aasta veebruaris osteti Tartust Kalda tee R-kioskist Bingo loto pilet, mis andnuks üle 1,6 miljoni krooni. See summa jäi aga välja maksmata, sest võitja rahale järele ei läinud.

Tänu põhjamaade ühisloteriile Viking Lotto on juba aastaid võimalus saada euromiljoneid väärt võite, kuid Eestisse pole säärast õnne jagunud. Et ka eurodes vähemalt miljon alles jääks, peaks lotopilet tooma 15 646 600 krooni.

Arvestades Eesti senise suurima lotovõidu eurodesse ümber, on selle väärtus aga 600 504 eurot ja 97 senti.

Eesti Loto miljonäride statistika algab täpselt ühest miljonist kroonist. Kui lotofirma tahaks seda võidutabelit samal põhimõttel jätkata, läheksid arvesse eurovõidud alates 63 911 eurost ja 65 sendist.

See näib ilusa ümmarguse miljoni kõrval kohmakas summa. Kas oleks hoopis mõttekam pidada arvet näiteks saja, viiekümne või kümne Eesti kõige suurema lotovõidu kohta? Nii saaks tabelisse võtta ka senised võidud, need lihtsalt eurodesse ümber pannes. Või oleks paslik miljonäride tabel nullida ja asuda lotos ootama esimest euromiljonäri?

Riiklik lotofirma ei soovi sel teemal praegu oma seisukohti avaldada.

Eesti Loto turundus- ja müügijuht Kristi Liigus ütles: «Hetkel ei saa kahjuks neile küsimustele vastata, sest kõik loto aspektid seoses euro tulekuga ei ole veel kindlad. Pöördume selle teema juurde tagasi järgmise aasta algul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles