Kestab leheprahi tasuta äravedu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehti veetakse igal nädalapäeval eri piirkonnas.
Lehti veetakse igal nädalapäeval eri piirkonnas. Foto: Array

Viljandlased saavad ka sel sügisel okstest ja leheprahist tasuta vabaneda. Linnavalitsuse korraldatav vedu kestab 5. novembrini.

Et ettevõtmine kulgeks ladusalt ja tulemus oleks hea, tuleb linlastel väga täpselt järgida jäätmete kogumiseks ette antud nõudeid. Oksad tuleb panna eraldi, lõigata meetripikkuseks ja kokku siduda. Puulehti ja tõrusid kogudes tuleb arvestada, et koti raskus ei ületaks 60 kilogrammi.

Kogutud lehed ja kokkuseotud oksad tuleb tõsta kinnistu piiridest välja äraveole eelneval päeval.

Linn jaguneb piirkondadeks

Linnavalitsuse keskkonna ja haljastuse peaspetsialist Inga Nõmmik ütles, et praht veetakse eri piirkondadest ära eri nädalapäevadel. Näiteks esmaspäeviti võetakse peale oksakotid piirkonnast, mis jääb Põltsamaa ja Uueveski tee ning Jakobsoni ja Tallinna tänava vahele.

«Kogumisauto läbib kogumispäeval piirkonna üks kord,» toonitas Inga Nõmmik. Kui auto tuleb hommikul, ei viida pärastlõunal välja toodud lehekotti ära enne tuleva nädala esmaspäeva. «Seepärast on ka nõue, et lehekott oleks valmis pandud veole eelneval päeval: nii ei jää kott nädalaks järgmist veokorda ootama,» selgitas Nõmmik.

Jäätmekäitluse tehnoloogiate erinevuse tõttu ei veeta lehti ja oksi korraga ära. «Seega ei ole vaja muret tunda, miks oksad viidi ära, aga lehed jäeti sel korral maha,» lausus Nõmmik.

Sel sügisel pole enam vaja leheveoks registreeruda. «Kogemused on näidanud, et registreerimine ettevõtmist ei kergenda, vaid pigem tekitab segadust,» rääkis Inga Nõmmik. «Samuti palume lehekotid ja oksapundid tõsta kindlasti kinnistu sissepääsu juurde välja, sest veoauto kinnistule ei sõida.»

Olmejäätmeid tasuta ei veeta

Et selgitada välja, kas lehekottidesse pole olmejäätmeid peidetud, lõigatakse need enne tühjendamist katki. Kotte, kust leitakse olmejäätmeid, tasuta ära ei viida.

Soovi korral tagastatakse lehekotid omanikele, kuid selleks peab omanik laadimise ajal kohal olema.

Aia- ja haljastusprahi tasuta äravedu ei ole kohustus, vaid võimalus tasuta sellest vabaneda. Eraisikutel on tekkivaid aia- ja haljastusjäätmeid võimalik Viljandi jäätmejaama tasuta anda aasta läbi.

Jäätmejaam Pärnu maantee 36 on avatud iga päev kella 8—20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles