Loomakaitsjad nimetavad Viljandi otsust ebaeetiliseks

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse kinnitusel on nad püüdnud aastaid linnuprobleemi pehmete meetoditega lahendada, kuid need pole aidanud. Inimeste mure on endiselt väga suur.
Linnavalitsuse kinnitusel on nad püüdnud aastaid linnuprobleemi pehmete meetoditega lahendada, kuid need pole aidanud. Inimeste mure on endiselt väga suur. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Eesti loomakaitse selts teatas eile õhtupoolikul, et Viljandi linnavalitsuse otsus lindude arvukust nelja õhupüssiga relvastatud vabatahtliku jõul piirama hakata on nende arvates ebaeetiline ja rutakas. 

Linnavalitsus lükkab mitu loomakaitsjate väidet ümber ning rõhutab, et tiivulisi ei hakata suurel hulgal hukkama.

Loomakaitse selts süüdistab Viljandi linnavalitsust selles, et too ei ole kaalunud teisi lahendusi ning plaanist ei ole teada antud keskkonnaametile. Ühtlasi tuuakse välja, et ei ole teada, kas vabatahtlikud on professionaalsed jahimehed, kes oskavad linde tappa neile võimalikult vähe kannatusi põhjustades, või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles