Lootuse purustanud Tulevik kindlustas oma tuleviku

Alvar Loog
, Tuleviku poolehoidja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval kohtus Viljandi Tulevik kodumurul Kohtla-Järve Lootusega ning sai teise poolaja väravatest veenva ja vajaliku 4:0 võidu.

Kahe optimistliku nimega jalgpalliklubi vastasseis tegi kolm vooru enne tänavuste meistrivõistluste lõppu selgeks, et kümne meeskonna konkurentsis endale seitsmenda tabelirea sama hästi kui kindlustanud Tulevikul on tulevikku: koht Eesti jalgpalli kõrgemas seltskonnas on talle tagatud ka tulevaks hooajaks.

Kogu hooaja skoorimisega hädas olnud Tulevik otsis ka seekord esimest tabamust 53. minutini, mil jõudis sihile keskkaitsja Mikk Reintam. 74. minutil kasvatas Aleksandr Kulatšenko Viljandi esinduse edu kahele väravale.

Jalgpalliliidu pressitalitusele kohtumise eel antud kommentaaris oli Tuleviku peatreener Marko Lelov öelnud: «Selles mängus on võimalik lõpetada kõik tänavused piinad.» Mõistagi pidas ta piinade lõppemise tingimusena silmas võitu ja üksnes võitu ning nüüd oli see käes. Meeskonna liikmed said hakata mängu nautima — sportlik osa oli läbi.

Aleksandr Kulatšenko sepistas oma teise ja meeskonna kolmanda värava kõigest kuus minutit hiljem. Neljanda naela koksas Tuleviku vahetusmees Karl-Eerik Luigend lähilöögiga Lootuse kirstukaande minut enne normaalaja lõppu.

Tulevik tagas endale lõpptabelis sisuliselt seitsmenda koha, mis tähendab hooaja algul seatud eesmärkide täitmist. Koht kõrgemal paiknev Tartu Tammeka on kogunud 11 punkti rohkem ning kolme vooruga pole seda enam võimalik tasa teha.

Tulevikust jääb nelja punktiga maha Paide, kel jääb mängida veel Narva ja Sillamäega võõrsil ning Floraga kodus. Kuressaare ja Kohtla-Järve on kogunud Tulevikust seitse ja 11 punkti vähem.

Järgmise kohtumise peab Tulevik eeloleval laupäeval kell 17 Tartus Tamme staadionil kohaliku Tammeka vastu. Sellest mängust teeb otseülekande TV14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles