Üürnik ei taha majaomanikust rohkem maksta

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühing Varaks, kes annab üürile endistest klassiruumidest ehitatud uusi stuudiokortereid Suur-Kaare tänav 33 majas, on juba suure nõudluse tõttu hindu tõstnud.
Osaühing Varaks, kes annab üürile endistest klassiruumidest ehitatud uusi stuudiokortereid Suur-Kaare tänav 33 majas, on juba suure nõudluse tõttu hindu tõstnud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kunstnik Enn Allik, kes otsib Viljandisse üürikorterit, pidas mõistlikumaks seda lehekuulutuse kaudu teha, sest kinnisvaraportaalis pakutavate rendipindade hinnatase on tema sõnul võrreldav Riia kesklinna omaga.

Vähemalt kahetoalist korterit otsiv Enn Allik pani eelmisel nädalal ka Sakalasse kuulutuse ja eilseks oli selle peale helistanud kaks pakkujat. Allik loodab ühega neist kokkuleppele jõuda, kui ta aga korterit ei leia, kaalub ta linnakodu ostmist pangalaenuga.

Viljandis on siin ateljeed ja väikest puidufirmat pidava Alliku sõnul elamispinda keeruline leida ennekõike sellepärast, et kõik on ülehinnatud. «Üürikorteri hind ei tohiks olla kõrgem kui pangalaenu kuumakse Viljandi kesklinna maja ostmisel,» leidis Allik. Ta otsib elamispinda, mida jagada sügisest gümnaasiumis õppima asuva lapselapsega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles