Katk murdis end järgmisesse farmi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile keskpäeval sai hoiatavad katkusildid Pikru küla farm, kes on Viljandimaal juba viies seesugune.
Eile keskpäeval sai hoiatavad katkusildid Pikru küla farm, kes on Viljandimaal juba viies seesugune. Foto: Merily Šmidt / Sakala

Inimestele ohutu, kuid sigadele laastavalt mõjuv Aafrika katk diagnoositi eile Tarvastu vallas Pikru küla farmis. Hukkamisele läheb rohkem kui 3000 looma.

Tarvastu valla keskusest Mustlast vaid viie kilomeetri kaugusele jääv seakasvatus kuulub osaühingule Nukike. Ettevõtte juhatuse liikme Andrus Jürgensoni sõnul on see valus teema ja jääb arusaamatuks, kust äge viirushaigus farmi pääses. «Nõuded täitsime ära,» sõnas ta.

Ka veterinaar- ja toiduameti (VTA) Viljandimaa veterinaarkeskuse juhataja Terje Oper ütles, et veidi üle 3000 seaga farmis olid kõik bioohutusmeetmed rakendatud. Seekordne taudileid avastati korralise kontrolli käigus. «Loomapidajatel on kohustus perioodiliselt uurida oma loomade tervislikku seisundit,» lausus Oper ning nentis, et katk avastati ühe sellise tavaprooviga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles