Elu eramurajoonis käib viiendat päeva veeta

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hakatakse Karksi-Nuias Tartu ja Veetorni tänava ristis trassi parandama, mistõttu suletakse seal liiklus.
Täna hakatakse Karksi-Nuias Tartu ja Veetorni tänava ristis trassi parandama, mistõttu suletakse seal liiklus. Foto: Erakogu

Osa Karksi-Nuia elanikest on pidanud reedest saati läbi ajama kraaniveeta, sest andmeside kaabli paigaldamise käigus sai viga torustik, mis annab vett Tartu maantee Tartu-poolse otsa, Lilli tee ja Uue tänava majadele.  

Sealsed elanikud rääkisid Sakalale, et neil keerati vesi kinni ja sinnapaika on see jäänudki. Oli olnud vaid jutt, et maanteeametis läheb paberite ajamisega aega, enne kui asi korda saab. 

Selles linnaosas on küll suuresti eramajad ja paljudel neist oma kaev, kuid leidub ka neid, kes ühisveevärgist sõltuvad. Kraanivee puudumise tõttu on inimestel juba mitmendat päeva tulnud otsida võimalusi, kuidas tualetti kasutada, pesta, süüa teha ja aeda kasta. 

Täna algab parandamine 

Eilseks oli Karksi valla vee-ettevõtte, aktsiaseltsi Iivakivi lehele ilmunud teade veekatkestuse kõrvaldamise kohta, kuid jupp aega olid elanikud infosulus. 

Iivakivi juhataja Urmas Suurpuu ütles, et nad püüavad teha endast parima, aga tööd saab alustada alles täna. «See juhtus riigimaanteel ja kooskõlastused võtsid aega,» selgitas ta ning kinnitas, et täna saavad inimesed vee tagasi ja normaalne olukord taastub. 

Maanteeameti lääne regiooni Viljandi osakonna peaspetsialist Meeri Vaiksaar märkis, et paberite ajamise taga asi ei olnud. «Kui see reedel juhtus, oleks Iivakivi võinud kohe esitada taotluse, et soovib saada tingimusi ja kooskõlastusi,» lausus ta. «Nad tulid alles esmaspäeva lõuna ajal minult lubasid ja liikluskorraldusskeemi taotlema.»

Urmas Suurpuu tähendas, et kui nad nüüd parandustöödega pihta hakkavad, läheb Karksi-Nuia linn lukku ja liiklejad suunatakse Ainja kaudu sõitma. See puudutab ka busse, mis sõidavad mööda Valga–Uulu maanteed läbi Karksi-Nuia.

Liiklejad suunatakse ümber

«Veetorustik asub täpselt riigimaantee keskel ja seal ei ole võimalik ainult poolt kinni panna. Peame ikka terve tänava sulgema,» selgitas ta. 

Kuigi raskeveokid ja muud sõidukid suunatakse ümber, saab see, kellel on kindlasti vaja Karksi-Nuia minna, sealt läbi. «Liikuda on võimalik Võidu tänavani, aga pärast seda Veetorni tänava ristmikust edasi Tartu maantee poole on keeruline,» nentis Suurpuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles