Võitja pakkumine lubab odavamat prügivedu

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima pakkumise esitanud Veolia Keskkonnateenused jätkab Viljandis jäätmevedu tõenäoliselt 2012. aasta veebruarini.
Parima pakkumise esitanud Veolia Keskkonnateenused jätkab Viljandis jäätmevedu tõenäoliselt 2012. aasta veebruarini. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi olmejäätmete vedamiseks tegi parima pakkumise Veolia Keskkonnateenused, kes on aastaid linnas prügi käidelnud. Kui esmaspäeval kinnitatud tulemust ei vaidlustata, läheb väiksemate mahutite tühjendamine odavamaks.


Viljandi linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri andmetel konkureeris jäätmeveo ainuõigusele neli firmat. Aktsiaseltsi Veolia Keskkonnateenused järel paremuselt teist hinda küsis osaühing Resk, mis kuulub Veoliaga samasse kontserni.

Ehkki vahel on sellistel puhkudel madalamat hinda pakkunud firma tulusamat tehingut tõotava sõsara kasuks loobunud, kinnitas Veolia Keskkonnateenuste Lääne regiooni juhataja Jaan Viljas, et tema pole niisugusest võimalusest kuulnud ja firma kavatseb Viljandis prügivedamist jätkata.

Kui ükski võistlejatest hanget ei vaidlusta, võivad 80—240-liitriste prügimahutite kasutajad rõõmustada peatse hinnalanguse üle.

Väiksem on odavam

Kõige enam, ligi kolmandiku, läheb odavamaks 120- ja 80-liitriste mahutite tühjendamine. Ainsana ennustab uus hinnakiri väikest tõusu 370-liitriste konteinerite kasutajatele, kel tuleb senisest 5 protsenti enam maksta. Viimati nimetatust suuremate konteinerite tühjendamise hind muutub vaid mõne sendi võrra.

«Väikeste mahutite tühjendamise odavnemine tuleneb konkurentsist,» selgitas Jaan Viljas. «Peame nüüd oma tööd efektiivsemaks muutma.»

Väikeste konteinerite tühjendamise hind langes tunduvalt juba eelmise hanke järel ning teatud mahu puhul oleks kasulikum ühe suure asemel mitut pisikest kasutada. Viljase teada pole siiski keegi seetõttu väiksemate kastide peale üle läinud.

«Eks igal kliendil tule eraldi arvutada, kas tal konteinerite väljavahetamiseks tehtav investeering ära tasub,» ütles Viljas.

Lühike leping

Kuupäev, millal uued hinnad kehtima hakkavad, ei ole veel teada. Nimelt peab ettevõte uue lepingu sõlmimise järel ka uue jäätmeloa taotlema ning selle menetlemiseks on keskkonnaametil aega kolm kuud.

«Viimasel korral väljastati meile jäätmeluba täpselt kolm kuud pärast taotluse esitamist,» rääkis Jaan Viljas. «Seega, kui me sõlmime lepingu käesoleva nädala lõpul või uue algul, võib see kehtima hakata alles jaanuari lõpul.»

Nii jääksid uued hinnad jõusse umbes aastaks, sest sõlmitav leping lõpeb juba 2012. aasta veebruaris. Viljandi abilinnapea Rein Triisa sõnul otsustati nii lühikese tähtaja kasuks seetõttu, et ületuleva aasta 26. veebruaril saab otsa ka Viljandi jäätmejaama majandamise leping ja edaspidi on kasulik mõlemad hanked korraga teha.

ARVAMUS

Rein Triisa,
Viljandi abilinnapea

Hinnalangus näitab, et käitlejate valulävi pole veel ületatud ja Viljandi prügi on väärt kaup.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles