Alanud on okste ja leheprahi tasuta äravedu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ka sel sügisel korraldab linnavalitsus eraisikutele aia- ja haljastusjäätmete tasuta äraveo, mis kestab 5. novembrini.
 


Selleks, et ettevõtmine kulgeks ladusalt ja saavutada hea tulemus, on vajalik väga täpselt jälgida aia- ja haljastusjäätmete kogumiseks ette antud nõudeid. Oksad tuleb koguda eraldi, lõigata meetripikkuseks ja kokku siduda. Puulehti ja tõrusid kogudes tuleb arvestada, et koti raskus ei ületaks 60 kilogrammi.

Kogutud lehed ja kokkuseotud oksad tuleb tõsta kinnistu piiridest välja äraveole eelneval päeval.

Viljandi linnavalitsuse keskkonna- ja haljastuse peaspetsialist Inga Nõmmik ütles, et tänavu on Viljandi jaotatud veopäevade järgi viieks piirkonnaks. Praht veetakse eri piirkondadest ära eri nädalapäevadel (vaata kaarti). Näiteks esmaspäeviti võetakse peale oksakotid piirkonnas, mis jääb Põltsamaa ja Uueveski tee ning Jakobsoni ja Tallinna tänava vahele.

«Kogumisauto läbib kogumispäeval piirkonna üks kord,» toonitas Inga Nõmmik. Ta tõi näiteks Meeme tänava, kust kogumisauto sõidab läbi esmaspäeviti. Kui auto tuleb hommikul, siis pärastlõunal välja toodud lehekotti ei viida ära enne tuleva nädala esmaspäeva. «Seepärast on ka nõue, et lehekott oleks valmis pandud veole eelneval päeval: nii ei jää kott nädalaks järgmist veokorda ootama.»

Jäätmekäitluse tehnoloogiate erinevuse tõttu ei veeta ära korraga lehti ja oksi. «Seega ei ole vaja muret tunda, miks oksad viidi ära, aga lehed jäeti sel korral maha,» lisas Inga Nõmmik selgituse.

Sel sügisel pole enam vaja ennast leheveoks varem registreerida. «Kogemused on näidanud, et registreerimine ettevõtmist ei kergenda, vaid pigem tekitab segadust. Samuti palume lehekotid ja oksapundid tõsta kindlasti kinnistu sissepääsu juurde välja, sest veoauto teie kinnistule ei sõida,» rääkis Inga Nõümmik.

Et selgitada välja, kas lehekotti pole olmejäätmeid peidetud, lõigatakse kotid enne tühjendamist katki. Kui leitakse olmejäätmeid, siis neid kotte tasuta ära ei viida. Soovi korral tagastatakse lehekotid omanikele, kuid selleks peab omanik laadimise ajal kohal olema.

Aia- ja haljastusprahi tasuta äravedu ei ole kellelegi kohustus, vaid võimalus tasuta sellest vabaneda. Eraisikutel on tekkivaid aia- ja haljastusjäätmeid võimalik Viljandi jäätmejaama (Pärnu maantee 36) tasuta anda aasta läbi. Jäätmejaam on avatud iga päev kella 8—20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles