Leiust sotsiaalmeedias kuulutamine pole parim

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ootamata ära politsei tegutsemist, kuulutatakse sotsiaalmeedias üsna avalikult leitud dokumentidest, telefonidest või autovõtmetest. Politsei- ja piirivalve pressiesindaja Maria Gonjak tuletas meelde, et nii kadunud inimeste, varguste, pealtnähtud liiklusõnnetuste, kriibitud autode kui muude politsei töövaldkonda kuuluvate juhtumite korral peaks esiti siiski teavitama juhtunust politseid. 

Kui postitada näiteks Facebooki pilt leitud esemest ja lisada sinna juurde foto, leiukoha andmed ja muud detailid, võib see halbade kavatsustega inimesele ahvatlev tunduda. Kui ühel päeval seisabki väidetav omanik ukse taga, on Gonjaki hinnangul leidjal väga raske kindel olla, kas ta tagastab asja ikka õigele inimesele.

Veebikonstaabel Maarja Punaku sõnul tuleb kaotatud või leitud esemest teavitada eeskätt konkreetse piirkonnaga seotud gruppides või lehekülgedel. Neid on kohalikud harjunud jälgima ja ka eseme omaniku või leidja tuvastamine on sel moel tõenäolisem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles